MartriX org. -  Follow The Feel
BrainQuakes
Qingcheng Shan (back mountain)

Qingcheng shan, in de buurt van Chengdu, in de provincie Sichuan, China, is voor MartriX een van de meest fascinerende Taoïstische bergen in China. De berg is gelegen in een super ruig landschap en weelderig groen bedekte bomen. De berg omringd door vele steile pieken heeft de vorm van een stad, en wordt ook wel ''de meest serene en geïsoleerde berg onder de hemelboog' genoemd. Qingcheng shan combineert perfect met het altijd groene landschap. De berg vormt het voornaamste deel van een gebied, van ongeveer 15 vierkante kilometers en dat rijk is aan culturele relikwieën en historische sites.

Omdat toeristen ook hun weg naar Qingcheng shan gevonden hebben, hebben de monniken het nodige spiritueel opvoedkundige materiaal langs de paden geplaatst.
Sheng Deng Ting
“Qingcheng Heilige Lampen” is een van de tien beroemde taferelen Qingcheng Shan. Tijdens zomernachten schijnt de maan schitterend met een paar sterren twinkelend aan de hemel. Vanuit dit paviljoen  kunnen de mensen iets zien schitteren boven de horizon. Er werd gezegd dat de goden zich verzamelden boven Qingcheng Shan. Derhalve wordt Qingcheng Shan ook wel de “hoofdstad van de goden” genoemd.  Wetenschappers zijn het er niet over eens of de schittering een soort van fosforescerende lichtjes zijn of de sporen achter gelaten door onbekende buitenaardse bezoekers aan de berg, het raadsel blijft tot op heden onopgelost.  
Sheng Deng Ting Qingcheng heiige lampen
No disturbing for the grass is growing quietly
No smoking in scenic spots
The fine ecology refuses any dirt
Photography : Ron Nansink
© MARTRIX org. 2002  |  Design by: TheFeel.org multimedia
Yuanyang Bronnen
De twee bronnen zijn uitgegraven in de vroegere Shu Dynasty, een van de vijf Dynasties in de Chinese geschiedenis. De twee bronnen, waarvan de een vierkant is, de andere rond, vertegenwoordigingen respectievelijk de man en de vrouw van een liefhebbend paar.
De twee bronnen zijn verbonden door water. Een is troebel, de ander is helder, een is diep en de ander is ondiep.
De drie Chinese karakters “Yuang yan Jin” van de beroemde schilder Zhang Daqian werden ingegraveerd om de bronnen een naam te geven.
Yuangyang bronnen Shu dynasty
beautiful and natural environment
hygiene is a virtue
To cherish environment is to cherish your life.
Modified on: 25 January 2011