Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

Ervaar innerlijke stilte en vitaliteit met MartriX Mantra en Micro Cosmic Orbit Breathing. Gebruik de kracht van taoïstische praktijken om uw lichaam, geest en ziel op één lijn te brengen.

MartriX Mantra Meditatie Stress of totaal je focus kwijt? Neem een korte Time-out om je geest tot rust te brengen en je bloeddruk te reguleren!

MARTRIX MANTRA MEDITATIE

DE WUJI POWER MANTRA MEDITATIE. IN ZITTENDE POSITIE.


Neem plaats in een kruiszit, de ogen licht gesloten, de borstkas ontspannen, het puntje van de tong raakt lichtjes het gehemelte achter de bovendantian,tanden, de ontspannen vuisten rusten op de knieën (zie illustratie). Concentreer je aandacht op je Dantian de plek enkele centimeters onder je navel en adem gebruik makend van de kleine kosmische omloop vloeiend in en uit. Tijdens de kleine kosmische omloop herhalen we steeds de speciale MartriX mantra:


‘Ómm Mama Ni Hoem Solei’


Met ‘Omm’ in gedachten of licht uitsprekend, adem je vanuit je Dantian in en denkbeeldig omlaag via je stuit langs je heiligbeen en je ruggengraat omhoog tot je het hoogste punt van je kruin bereikt hebt gebruik hiervoor 1/3 van je ademhaling tijd, daarna adem je uit met ‘Mama Ni Hoem Solei’ terwijl je de resterende 2/3 van de tijd en de omloop naar je Dantian vervolmaakt.

Deze mantra en omloop herhaal je steeds tot je een lichte trance of droom toestand initieert.

Beginners kunnen met een natuurlijke ademhaling beginnen en geleidelijk dieper gaan, maar mogen ook vanaf het begin diepere ademhaling en buik ademhaling toepassen.


EFFECTIVITEIT VAN ZITTENDE MEDITATIE

Zittende meditatie is effectief voor

het stoppen van zelfpraat

het kalmeren van de geest

het verdrijft verwarring, ontspant de spieren

en stilt de ademhalingMeditatie kan gebruikt worden als zelfstandige of voorbereidende oefening voor de meest uiteenlopende taken.

De verlengde diepe ademhaling verhoogt de zuurstof opname en kooldioxide afscheiding door de longen, en is heilzaam voor het verbeteren van de algemene vitaliteit van het innerlijk milieu.


VAN BETA FREQUENTIE NAAR THETA FREQUENTIE

De Wuji Mantra meditatie wordt gebruikt om de de hersenactiviteit te moduleren naar een lagere snelheid.


Geoefende beoefenaars van de Wuji Mantra meditatie, kunnen binnen een paar minuten overschakelen van de snelle Beta (25 Hz) van de dagelijkse Rock and Roll naar een trage droom en trance frequentie Theta (3.3 Hz.)

Photo’s + text: Ron Nansink, drawings: Rinus Schulz

© MARTRIX org. Design by:

TheFeel.org multimedia

Modified

March 2023

Deny

OK

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.