Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

Paulo COELHO:  MANUAL OF THE WARRIOR OF LIFE

Paulo COELHO: 

MANUAL OF THE WARRIOR OF LIFE

An invitation to all of us to live our dream.

Source: Warrior of the Light, a www.paulocoelho.com.br publication.

En Je persoonlijke legende volgen


Toen Joseph Campbell, de beroemdste geleerde op het gebied van de mythologie van vandaag (en auteur van het uitstekende "The Power of Myth") de uitdrukking "volg je zegen" bedacht, kwam hij op een idee dat op dit moment heel toepasselijk lijkt. In "The Alchemist" wordt ditzelfde idee "Personal Legend" genoemd.

Alan Cohen, een therapeut die in Hawaï woont, werkt ook aan dit thema. Hij zegt dat hij in zijn lezingen degenen die ontevreden zijn over hun werk vraagt en vijfenzeventig procent van het publiek de hand opsteekt. Cohen heeft een systeem van twaalf stappen bedacht om mensen te helpen hun "zegen" te herontdekken (hij is een volgeling van Campbell):

1] Vertel jezelf de waarheid: teken twee kolommen op een vel papier en schrijf in de linkerkolom op wat je graag zou willen doen. Schrijf dan op de andere kant alles op wat je zonder enig enthousiasme doet. Schrijf alsof niemand ooit zal lezen wat er staat, censureer of veroordeel uw antwoorden niet.

2] Begin langzaam, maar begin: bel uw reisbureau, zoek iets dat binnen uw budget past; ga naar de film die je hebt uitgesteld; koop het boek dat je al zo lang wilt kopen. Wees genereus voor jezelf en je zult zien dat zelfs deze kleine stapjes ervoor zorgen dat je je levendiger voelt.

3] Stop langzaam, maar stop: sommige dingen verbruiken al je energie. Moet je echt naar die commissievergadering? Moet u degenen helpen die niet geholpen willen worden? Heeft je baas het recht om te eisen dat je naast je werk naar dezelfde feesten moet als hij? Als je stopt met doen waar je niet in geïnteresseerd bent, zul je je realiseren dat je meer eisen aan jezelf stelde dan anderen werkelijk vroegen.

4] Ontdek je kleine talenten: wat vertellen je vrienden je dat je goed doet? Wat doe je met smaak, ook al is het niet helemaal goed gedaan? Deze kleine talenten zijn verborgen boodschappen van je grote occulte talenten.

5] Begin te kiezen: als iets je plezier geeft, aarzel dan niet. Als je twijfelt, sluit dan je ogen, stel je voor dat je beslissing A hebt genomen en zie wat het je allemaal zal brengen. Doe nu hetzelfde met beslissing B. De beslissing waardoor je je meer verbonden voelt met het leven, is de juiste - ook al is het niet de gemakkelijkste om te nemen.

6] Baseer uw beslissingen niet op financieel gewin: de winst komt vanzelf als u het echt met enthousiasme doet. Dezelfde vaas, gemaakt door een pottenbakker die houdt van wat hij doet en door een man die een hekel heeft aan zijn werk, heeft een ziel. Het is snel verkocht (in het eerste geval) of blijft in de schappen liggen (in het tweede geval).

7] Volg je intuïtie: het meest interessante werk is het werk waarin je jezelf toestaat creatief te zijn. Einstein zei: "Ik heb mijn begrip van het universum niet bereikt door alleen wiskunde te gebruiken." Descartes, de vader van de logica, ontwikkelde zijn methode op basis van een droom die hij had.

8] Wees niet bang om van gedachten te veranderen: als je een beslissing aan de kant schuift en je stoort je, denk dan nog eens na over wat je hebt gekozen. Vecht niet tegen wat je plezier geeft.

9] Leer rusten: één dag per week zonder aan werk te denken laat het onderbewustzijn je helpen, en veel problemen (maar niet alle) worden opgelost zonder enige hulp van de rede.

10] Laat dingen je een gelukkiger pad tonen: als je te veel voor iets worstelt, zonder dat er resultaten verschijnen, wees dan flexibeler en volg de paden die het leven biedt. Dit betekent niet dat je de strijd opgeeft, lui wordt of dingen in de handen van anderen overlaat - het betekent begrijpen dat werken met liefde ons kracht geeft, nooit wanhopen.

11] Lees de tekens: dit is een individuele taal gekoppeld aan intuïtie die op de juiste momenten verschijnt. Zelfs als de borden in de tegenovergestelde richting wijzen van wat je gepland had, volg ze dan. Soms kan het fout gaan, maar dit is de beste manier om deze nieuwe taal te leren.

12] Tot slot: neem risico's! de mensen die de wereld hebben veranderd, gaan op weg door een daad van geloof. Geloof in de kracht van je dromen. God is eerlijk, Hij zou geen verlangen in je hart leggen dat niet zou kunnen uitkomen.

© MartriX org. 2002-2023

Last modified 

April 2024

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.

Deny

OK