Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

In bepaalde Taoïstische stromingen wordt zelfs benadrukt dat het zelfs zeer belangrijk is om ritueel de zwakheden en fouten van de laatste negen generaties te zuiveren.

• Dit is de zwaarste vorm van belofte, voor ‘lichtere’ zwakheden en fouten of als je niet zozeker in je schoenen staat wat je karakter betreft bepaal dan een straf die jij jezelf verantwoord op kunt leggen. Voorkom met integere beloften het in herhaling vallen, delete valsvermogen en gezondheid consumerende eigenschappen.


• Enkele voorbeelden van uitputtend of verzwakkend gedrag zijn bijvoorbeeld:

roken, overdadig alcohol gebruik, drugs, gokken, seksuele uitputting, behaagzucht, onderdanigheid, werkverslaving, hebzucht, spilzucht, slecht of mateloos eten en andere gezondheid in gevaar brengende gewoonten.


• Hierna schrijf je al je angsten, verdriet, verslaving en bronnen van depressie op en je verzoekt deze op papier je lichamen en bewustzijnsvormen te verlaten.


• De volgende stap is dat je op de formulieren schrijft dat je alle energie van anderen welke je in je of om je draagt terug geeft aan de rechtmatige eigenaar.


• Daarna schrijf je op dat je alle energie terug eist welke anderen jou onrechtmatig ontnomen hebben en 'gevangen' houden.


• Je kunt je ook eerst concentreren op de krediet crisis en recessie. Schrijft alle denkbare feiten, gevoelens en onzekerheden op in trefwoorden. Schrijf eventuele onvrede en onmacht goed van je af, probeer te voelen hoe het onderwerp je raakt en wat de woorden met je doen. Wees heel heel eerlijk, neem je situatie en eventueel die van je familie goed onder de loep. Overpeins wat je het diepste raakt, wat je angsten zijn en waar je kunt en wilt veranderen.


• Loop al het opgeschrevene aandachtig na en controleer of de trefwoorden de essentie van je emoties raken.


• Als je zeker bent dat dit voor het moment het beste is wat je op papier kunt krijgen, ben je klaar voor de grote energie regulering/transformatie.


Dan moet:

• een van de formulieren door middel van verbranding ‘de ruimte in gezonden worden,’


• een tweede formulier moet ‘begraven worden in de aarde,'


• een derde formulier moet ‘in de rivier tot zinken gebracht worden.


In oude en de meest moderne culturen zijn dit nog steeds de traditionele en rituele manieren (cremeren, begraven en een zeemansgraf) van het afscheid nemen van een overledene, oftewel iemand die uit de tijd gegaan is, uit het nu. Verbranden, begraven en tot zinken brengen zit diep in onze gevoel ervaring verweven als afscheid ritueel voor iets waar we in de fysieke vorm definitief afscheid van nemen.

Daarom werkt het WUJI reiniging ritueel zo effectief, je overpeinst je leven en neemt werkelijk afscheid van herinneringen die uit de tijd gegaan zijn en zaken die in het nu energetisch aan je vreten.


Als je de drie-eenheid van afscheid nemen te omslachtig vindt of dat je je niet in de omstandigheden bevindt om dit veilig te doen, dan kun je je beperken tot het werken met vuur, verbranden is misschien wel de sterkste vorm van afscheid/afstand nemen. In bepaalde Taoïstische stromingen wordt zelfs benadrukt dat het zelfs zeer belangrijk is om ritueel de zwakheden en fouten van de laatste negen generaties te zuiveren.

Dit om je familie karma te zuiveren, oftewel je familie karrenspoor, een voorspoor met alle vormleer waar je rustig in mee sukkelt. Voor de ware gedreven zelfmanagers onder jullie zeker het overpeinzen waard is.


Belangrijk is dat je eerst het Nu opruimt en je directe omgeving, daarna ga je langzaam terug in je eigen verleden en dat van de vorige generaties welke nog in je voort sluimeren. Wat je nu als verleden ziet is een herinnering spoor, opgeslagen in je zenuwgestel, van een vroeger nu. Als je het verleden herinnert, activeer je een herinnering spoor waardoor je zenuwgestel het verleden als nu beleeft, je kunt dus nu bang of verdrietig worden voor of van iets uit het verleden dat in het Nu niet meer bestaat. In het begin zul je merken dan je er een enorme hoeveelheid energie bij krijgt en nieuwe inzichten en ideeën schijnbaar uit het niets oppoppen.

Als je de eerste lading van tientallen A4’tjes met innerlijke tegenstrijdigheden opgeruimd hebt, komt er een ongekende rust en ontwikkel je de voor krijgskunsten benodigde natuurlijke en onbewogen geest. Als je daarna hevige reacties in je zenuwgestel of geest waarneemt, is het makkelijker direct de oorzaak op te sporen en deze met het schrijf ritueel te neutraliseren. Je zult merken dat het steeds rustiger wordt in je geest en lichaam en dat je je volledig op het Nu kan blijven concentreren en er met volle teugen van kan genieten.

Wees zorgvuldig in het schrijven van je ‘formules’ en bedenk zeer goed dat hij of zij die het kan berekenen bepaalt wat er gebeurt en dat kun je binnen jouw leven beter zelf zijn.


WAARSCHUWING 1.

Wees zeer voorzichtig met het gebruiken van vuur, zorg dat je alleen met vuur werkt op een plek die geschikt is om veilig iets te verbranden, zonder schade aan je omgeving aan te richten. Verantwoording nemen voor je daden is de eerste stap naar zelfmanagement, dus nogmaals wees voorzichtig.


WAARSCHUWING 2.

Als je verandert kan dit ingrijpende invloed op je omgeving hebben! Ben je er goed van bewust dat familie en vrienden constellaties, maar ook maatschappelijke constellaties zich vaak in een fragiel gewoonte evenwicht bevinden!

Als jij jezelf ingrijpend verandert zullen de anderen in de constellatie opnieuw positie moeten kiezen en dat kan naar beiden kanten erg verrassend zijn.


Eigen keus is het denken waard, de MartriX organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor eventuele veranderingen in je persoonlijke leven of in die van je relaties met anderen.

Het is je eigen vrije wil en je eigen vrije keus, om je Zelf te willen veranderen of niet.


MartriX organisatie gaat akkoord met het opslaan, kopiëren en doorgeven van dit PDF file aan personen en instituten, onder voorwaarde dat er geen veranderingen aan gebracht worden. Je bent vrij om dit document op je web site te plaatsen.


WWW.MARTRIX.ORG

© MartriX org. 2002-2023

Text Ron Nansink, Illustrations Rinus Schulz

Modified

March 2023

Deny

OK

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.