Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

Chee Tong Temple Singapore
ZHUGE LIANG “HIDDEN DRAGON

De wortels zien en daardoor 

de takken kennen


Diep in ieder van ons, huist het ons meest onbekende, ons andere ik, ons vergeten ik, een vreemdeling die ons ontstaan via de nooit belichte wortels van onze energie ziet.

Geld maakt welvarend standbeeld

Stop negatieve self-talk met de kracht van woorden: een reis met TheFeel


ZELFPRAAT

Iedereen van ons doet aan zelfpraat, met een snelheid van 150 tot 300 woorden per minuut, daar kun je dagelijks een aardig boek mee vullen. 

We praten constant over ons beeld van de wereld. In feite houden we onszelf voortdurend onder hypnose. We voeden steeds ons beeld van de realiteit. Maar niet alleen dat, we bepalen ook ons levenspad door tegen ons zelf te praten. Op deze manier herhalen we vaak dezelfde keuzes opnieuw en opnieuw, tot de dag dat we sterven, omdat we dezelfde zelfpraat herhalen tot de dag dat we sterven. Natuurlijk is de meeste zelfpraat onschuldig, zoals wat zal ik vanavond gaan doen? Wat zal ik eten? Zal alles goed gaan zoals het gaat? Maar een gedeelte is niet zo onschuldig, in het bijzonder voor die mensen met toch al een laag zelfrespect, Alles zit tegen. Het lukt me nooit. Zonder werk ben ik niets. Het lukt me nooit om af te vallen, en ga zo maar door. 


Sinds onze geboorte hebben we onze ogen gebruikt om de wereld te beoordelen. We praten met anderen en tot ons Zelf hoofdzakelijk over wat we zien.

De realiteit welke we zien is alleen maar zo en zo omdat we elkaar en ons Zelf vertellen dat de werkelijkheid zo en zo is, dus onze persoonlijke waarheid. Als we stoppen ons Zelf en anderen te vertellen dat de werkelijkheid zo en zo is stopt onze realiteit (som van alle persoonlijke waarheid) zo en zo te zijn.

Het probleem is dat we werkelijkheid verwarren met wat de mensen doen. Wat de mensen doen is zich beschermen tegen de krachten welke ons omringen; wat we als mensen doen geeft ons comfort en een veilig gevoel; wat de mensen doen is van werkelijk belang maar alleen als bescherming. 


De werkelijkheid is alles wat hier aanwezig is; de mensen, de dieren, de planten, de natuur, en al het andere wat ons omringt of waar we deel vanuit maken. De werkelijkheid is dus niet zo en zo te bevatten. 

Voor de gemiddelde mensen is de wereld nooit een mysterie, en als zij een hoge leeftijd bereiken zijn zij overtuigd dat zij niets meer hebben om voor te leven. Wat een ellendige prijs betalen ze voor hun bescherming. Een zelfgedrevene is zich bewust van deze verwarring en leert de wereld daarom goed te behandelen. De dingen die mensen doen kunnen onder geen beding belangrijker zijn dan de werkelijkheid zelf.


Een zelfgedrevene is zich zeer bewust van de kracht van het woord en gebruikt deze kracht voor het hervinden van z’n werkelijkheid.

Uiteindelijk transformeert de zelfgedrevene linguïstisch zijn Zelf naar de werkelijkheid en neemt verantwoordelijkheid voor zijn handelen; voor de meest alledaagse dingen van zijn handelen. 


Een simpel stuk interne vechtkunst gereedschap bij het transformeren van je zelf is Wuji meditatie een aloude techniek uit de Taoïstische psychologie.


ZHUGE LIANG “VERBORGEN DRAAK” 

In het moderne China wordt Zhuge Liang gezien als de meest populaire staatsman en strategisch generaal uit de geschiedenis.

Zhuge Liang was ook bekend als “Hidden dragon” or “Crouching dragon” (“Verborgen draak”) gegeven het feit dat de mensen om hem heen zijn capaciteiten om grootse dingen te bereiken onderschatten.

© MartriX org. 2002-2023

Last modified 

April 2024

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.

Deny

OK