Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

Rond van Buiten

Vierkant van BinnenTHE FEEL: IS MEESTERSCHAP IN HET VOELEN,

AANVOELEN WAT (NOG) NIET ZINTUIGLIJK WAARNEEMBAAR IS


EIGEN KEUS IS HET DENKEN WAARD!

De meest ongrijpbare en gewenste kwaliteit in leiderschap en management is intuïtie, oftewel het aanvoelen wat (nog) niet zintuiglijk waarneembaar is.

Buikgevoel, instinct, intuïtie, voorgevoel en andere psychische fenomenen krijgen steeds vaker weer een plek in de moderne bedrijfscultuur.

Het accepteren van voelen als een intuïtief zintuig houdt vaak in dat je je denken opnieuw zult moeten definiëren en dat kan grote veranderingen teweegbrengen.

Echter personen welke vaak in grote onzekerheid snel beslissingen moeten nemen, zullen elk brokje vermogen en intelligentie ontginnen, welke ze van naturen ter beschikking hebben.

Als we met ‘succesvolle’ mensen in het bedrijfsleven praten, vertellen ze vaak dat ze op TheFeel vertrouwen. Ze maken constant afwegingen gebaseerd op hun buik gevoel.

Sommigen weten zelfs precies wanneer hun buikgevoel ‘aan’ staat en wanneer ‘uit.’ Ze hebben leren vertrouwen op dit vreemde, maar ook zo eigen verschijnsel.

De meeste van ons beschikken over “Onderbuik IQ” een zekere hoeveelheid gevoel of intuïtie, welke gedefinieerd kan worden als; ‘iets weten zonder dat we het weten,’ of ‘iets weten en vergeten dat we het weten’, TheFeel.

Je kunt op een bepaald levens of vakgebied zo veel jaren ervaring hebben dat je vergeten bent wat je erover weet.


HOE VERSTERK JE JE NATUURLIJKE GEVOEL?

Focus en leer aandacht schenken aan TheFeel, dat wat voorbij de grenzen van je alledaagse bewustzijn en waarneming ligt.

Als je in staat wilt zijn om aandacht te geven aan zaken die zich in je hoofd en lichaam afspelen, dan zul je aandacht moeten geven aan zaken die zich in je hoofd en je lichaam afspelen.

Bijvoorbeeld door middel van TheFeel, vechtkunst en management training, gebruikmakend van concepten zoals: gronden en ontspannen, staande en zittende meditatie en Taoïstische rituelen.

Normaal heb je zo veel bits aan informatie processing o.a. zelfpraat, dat je geest in het wilde weg ratelt.

Echter personen welke getraind in TheFeel of geestelijk getalenteerd zijn, weten aandacht te schenken aan subtiele impressies in hun hoofd.

Zelfs in een vaak verwarrend en hectisch bedrijfs-universum, is de toekomst herkennen voor hen verre van onmogelijk.

In vele oude culturen, zowel westers als oosters vinden we niet alleen de bronnen van onze moderne beschavingen, maar ook de waarschuwingen omtrent het verlies van onze natuurlijke intuïtieve bewustzijn.

Zie ook Nan Tzu’s drieluik

Modified

March 2023

© MARTRIX org. Design by: TheFeel.org multimedia

Text: Ron Nansink, Drawings: Rinus Schulz

Deny

OK

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.