Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

Explore China's diverse minority cultures and delicious cuisine with our off-the-beaten-path travel guide. Discover exotic flavors and unique traditions.

Ontdek het fenomeen China: een cultureel en natuurlijk wonder

China is niet zo zeer een reis bestemming alswel een mind-boggling fenomeen. Het is de geboortegrond van een van de werelds

 langste onafgebroken beschavingen, met een indrukwekkend erfgoed aan kunst, architectuur, taal en kookkunst.

Het is een land van grote contrasten: schilderachtige landschappen en verstopte geraakte stadsbeelden; en natuurlijke schoonheid welke varieert van

het ongetemde tot het idyllische- van de winderige vlaktes van de Gobi woestijn en het noordelijke oppervlak van Mt Everest tot Yángshuò‘s  schitterende gebeeldhouwde decor.

China is reusachtig en wild genoeg om je ontdekkingsreiziger instinct te bevredigen, maar wordt doorkruist door een extensief transport netwerk dus je hoeft niet ergens in het niets achter te blijven. Chinese religie is beïnvloed door drie stromingen van menselijke gedachte: Taoïsme, Confucianisme en Boeddhisme. Alhoewel elk van hen afzonderlijke oorsprong hebben, Wordt gezegd dat Taoïsme de enige eigen Chinese religie is – Boeddhisme werd geïmporteerd uit India en Confucianisme is hoofdzakelijk een filosofie.


YÚNNÁN PROVINCIE

Yúnnán is zonder twijfel een van de meest aanlokkelijke bestemmingen in China. Het is de meest gevarieerde van alle Chinese provincies, met terrein variërend van tropische regenwouden tot besneeuwde Tibetaanse bergtoppen. Het is ook de zesde-grootste provincie en thuis voor een derde van China’s minderheden ( bijna 50% van de provincie is niet Han) en helft van alle plant en dier soorten. Als je maar naar een provincie kunt gaan, dan kan het het beste deze zijn. Yúnnán staat ook bekend voor zijn milde klimaat het hele jaar rond – de naam betekent ‘Ten zuiden van de Wolken.’ De provinciale hoofdstad, Kunming is op dezelfde manier bekend als de ‘Lente Stad.’


SICHUAN PROVINCIE

De Chinezen verwijzen vaak naar Sichuan als het Hemelse Koninkrijk, een verwijzing naar de provincies overvloed in natuurlijke bronnen en culturele erfenis.

Zijn naam ‘Vier Rivieren, verwijst naar vier van de meer dan 80 machtige rivieren welke dwars over de provincie stromen, en hun weg vanuit noord westen dwars door de zich verheffende bergen en over de Chuanxi vlakte in het oosten vlechten. Sichuan is de grootste provincie in het zuid westen, met een bevolking die hetzelfde uitstraalt als het landschap. Terwijl het oosten een van de dichtste plattelands bevolkingen ter wereld onderhoudt, verheft het westen zich in grote stappen tot het Tibetaanse plateau, waar groene thee boter thee wordt en Confucianisme toegeeft aan Boeddhisme. Deze winderige graslanden en bossen zijn thuis voor Qiang en Tibetanen.


Sabbatical Tips en Links

© MartriX org. 2002-2023

Photographs by N. Kotrchova

Modified

March 2023

Deny

OK

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.