Ancient Taoism in Contemporary

Management Training & Martial Art

MARTRIX ORG.

Get your feeling working!

Ontdek Thailand, een fascinerend koninkrijk in Zuidoost-Azië met een rijk cultureel en religieus erfgoed. Verken de boeddhistische tempels en diverse landschappen.

THAILAND

Thailand is een Zuidoost Aziatisch, overwegend Boeddhistisch koninkrijk bijna op gelijke afstand tussen India en China. Voor eeuwen bekend bij, buitenstaanders als Siam, Thailand is een soort van een culturele en religieuze wegkruising geweest. Theravada boeddhisme is de belijdende religie van meer dan 90% van alle Thais, en oefent sterke invloeden uit op het dagelijkse leven.

Behalve het in stand houden van klooster gemeenschappen, hebben Thai tempels traditioneel gediend als de dorps herberg, dorps nieuws,

werk en informatie agentschap, een school, ziekenhuis, apotheek, en gemeenschapscentrum om hen een belangrijke rol te geven in de Thaise maatschappij.

De Thais hebben altijd het ideaal van religieuze vrijheid onderschreven. Als gevolg hiervan beoefenen minderheden als Moslims, Christenen, Hindoes, en Sikhs vrij hun respectievelijke geloof.


Bangkok

"De stad van de Engelen" de hoofdstad ligt op de beide oevers van de Chao Phraya, de voornaamste rivier van Thailand, 20 km stroomopwaarts van de Golf van Thailand. King Rama 1, de stichter van de nu bestaande Chakri Dynasty bouwde de hedendaagse hoofdstad Bangkok in 1782. De koninklijke stichter nam grote zorgvuldigheid in acht om de paleizen en tempels van de nieuwe hoofdstad in Bangkok in dezelfde stijl te bouwen, de vorige hoofdstad, welke op zijn beurt zijn oorsprong vond in Sukhothai, de eerste Thai hoofdstad gebouwd in de 13de eeuw. Beide voormalige hoofdsteden, nu nationale historische parken, zijn geplaatst op de Verenigde Naties lijst voor cultureel erfgoed.


HET NOORDEN

Chiang Mai

De belangrijkste noordelijke stad, zo’n 700 km noordelijk van Bangkok, is gesticht in 1296 en bevindt zich in een vruchtbare vallei op zo’n 300 meter boven de zeespiegel. Chiang Mai is beroemd voor z’n mooie vrouwen, historische tempels daterend van rond 1300, indrukwekkende berg landschappen, onderscheidende festivals en kunstnijverheid, en verschillende rondreizende bergbewoners van Tibetaans Birmese oorsprong. Chiang Mai biedt een prachtig contrast met Bangkok. Het is Thailands tweede grootste stad, slechts een veertiende van de grootte van de hoofdstad en absoluut anders in de meeste opzichten. Van grote ouderdom en gevormd door een bijzondere geschieden is Chiang Mai de meest attractieve bestemming met bezienswaardigheden en betovering eigen aan zichzelf en de pittoreske Noordelijke regio waarvan ze het centrum is. Het was eens de hoofdstad van Lanna, een onafhankelijk koninkrijk, en heeft zijn unieke erfenis in een opvallende mate behouden. Derhalve is het een ware schatkamer van kunst en architectuur in de regio. Binnen de originele omtrek van de stad, welke nog steeds wordt omgeven door een gracht en versterkte poorten, getuigen talrijke oude Boeddhistische tempels en andere monumenten van een zich onderscheidend verleden. Dichtbij zijn meer grootse attracties, inclusief Wat Prathat Doi Suthep, en het Phuping Paleis, de zomer residentie van de koninklijke familie.


HET ZUIDEN

Weelderige eilanden, prachtige met palmen omzoomde stranden, koraal riffen wemelend met kleurrijk zee leven, schilderachtige vissersdorpjes met handgeschilderde boten, afgelegen nationale parken, beboste bergen, watervallen, historische steden, uitgestrekte rubber plantages, schilderachtige wild parken en tempels bepalen zonder twijfel de regio’s visuele aantrekkingskracht.


Koh Samui

Thailand's derde grootste eiland, 268 zee mijlen ten zuiden van Bangkok, en juweel van een sprankelende archipel welke het mooie Angthong (Golden Bowl) Marine Nationaal Park bevat.

Koh Samui is gelegen in de Surat Thani provincie en samengesteld uit verschillende eilanden beroemd voor zilverkleurig zand en kleurrijke koraal riffen.

© MartriX org. 2002-2023

Modified

March 2023

Deny

OK

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.